Spikerlik Kursu

İSTANBUL ANADOLU YAKASI SPİKERLİK VE SUNUCULUK KURSLARI

Hakan Öztürk Medya Ve İletişim Koçluğu Stüdyosu Spikerlik Sunuculuk

Hakan Öztürk Medya Ve İletişim Koçluğu Stüdyosu Spikerlik Sunuculuk

İSTANBUL ANADOLU YAKASI SPİKERLİK VE SUNUCULUK KURSLARI

Spikerlik ve Sunuculuk Eğitimlerinde Medya Koçluğu Sistemi ile Spikerlik ve Sunuculuk Kursları arasında ki başlıca göze çarpan farkları ve avantajları anlatmaya çalışacağız:

Spikerlik ve Sunuculuk Kurs (Grup) eğitimlerinde bir kursiyere ayrılan stüdyo pratik uygulama süresi, sınıfta ki her kursiyerin pratik uygulama yapacağı düşünüldüğünde, toplamda gün boyunca 10-15 dakikayı asla geçemez.

Medya Koçu ile bireysel pratik uygulamalı çalışmalarda çalışma boyunca (saatlerce) profesyonel stüdyoda pratik uygulamalı çalışma yapılabilmektedir.

Spikerlik ve Sunuculuk Kursu eğitimlerinde müfredat dahilinde sırası gelen eğitimler verilmektedir. Örneğin: O günün konusu, Fonetik ve Diksiyon ise sınıfta ki herkes toplu olarak aynı eğitimi gün boyunca almak zorundadır.

Medya Koçluğu Sisteminde ise bireysel pratik uygulamalı çalışmalar, tamamen kişinin eksikleri yönünde profesyonel stüdyoda yapılır.

Ayrıca; Medya Koçluğunda her kişiye ayrılan bireysel pratik uygulama süresi, herhangi bir Spikerlik ve Sunuculuk Kursunda (Grupta) her kişiye ayrılan sürenin 8-10 katı olmasına rağmen, ödenecek ücret çok daha az ve dolayısı ile ekonomiktir.

Daha detaylı bilgi için tıklayınız.

Spikerlik ve Sunuculuk kurslarında da teorik bilgilerin yanısıra uygulamalı eğitime ağırlık verilmeye çalışılmaktadır ancak; sınıf ortamında maalesef sınırlı olarak gerçekleştirilebilmektedir. Ülkemizde medyanın kalbi bilindiği üzere İstanbul‘da atmaktadır. Doğal olarak, spikerlik ve sunuculuk kurslarının bir kaç istisna dışında hemen hemen hepsi İstanbul‘da bulunmaktadır. İstanbul genelinde eğitimcileri ve programları çok iyi olan bir kaç spikerlik ve sunuculuk kursu diğerlerinden bir adım öne çıkmış olsa da biraz önce bahsedilen sınıf ortamında sunulan eğitim nedeni ile uygulamalı ve pratik eğitim konusunda spiker ve sunucu adaylarına yeterli verimi sunamamaktadır. Sınıf eğitimlerinde izlenen programlar da sınıfın genel durumuna göre hazırlanmaktadır. Dolayısı ile bazı kursiyerler ihtiyacı olmayan konuları da tekrar tekrar görerek hem maddi hem de zaman kaybı yaşamaktadırlar.

Bu konuların öğrenilebilmesi ve bu öğrenilenlerin kalıcı bir şekilde yerleşmesi teorik çalışmalarla pek mümkün görünmemektedir. Spiker ve sunucu adayları ezberciliğe yönlendirilmekte ve eğitimleri bittikten sonra da pratiğe dökülmediği kalıcı olmamakta ve için çalışma hayatlarında zorlanmalarına neden olmaktadır. Eğitim bilimcilerinin de özellikle üzerinde durduğu bir konu olan “Yaparak ve Yaşayarak” çalışma, spiker ve sunucu adaylarının çalışma hayatlarında onların en büyük destekleri olacaktır. Kısaca; Oturup dinleme ile olmaz. Yaparak, yaşayarak olur!

Uzun yıllarını spiker ve sunucu yetiştirmeye adayan Hakan ÖZTÜRK, spikerlik ve sunuculuk alanında markalaştırdığı iki kursunu da devrederek “Bireysel Medya Koçluğu” yapmaktadır. Kadıköy‘de kurduğu Medya Koçluğu Stüdyosu‘nda spiker ve sunucu adaylarına ücretsiz danışmanlık yaparak, kişiye özel ihtiyaçları doğrultusunda özel planlar hazırlamakta ve hedeflerine en hızlı şekilde ulaştırmaktadır. Hakan ÖZTÜRK ile birebir görüşmek için spikerlik sayfamızdan irtibat kurabilirsiniz.

SİTE İLETİŞİM FOTO

Detaylar için web sayfamızı inceleyiniz.

No comments

Bir cevap yazın